Slaná bublanina

Ingredience

těsto: 4 vejce, 500 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, sůl
náplň: 150 g anglické slaniny (možno vynechat), 2 cibule, 1-3 stroužky česneku, 1 střední lilek, 3 malé cuketky, 3 papriky, asi 10 malých rajčátek, zelená petrželka a bazalka, 100 g tvrdého sýra, pepř, sůl, olivový olej

Postup

Plátky slaniny opečeme na lžíci oleje dokřupava a vyndáme z pánve. Necháme je okapat a rozložíme na vyšší plech vyložený papírem na pečení.
Ve výpeku osmahneme cibuli a česnek posekané nadrobno. Pak přidáme pokrájenou ostatní zeleninu, osolíme, opepříme a krátce podusíme, aby zůstala křupavá. Necháme chvíli prochladnout.
Zeleninu rozložíme na plech na anglickou slaninu, posypeme rozpůlenými malými rajčátky a bylinkami.
V misce rozšleháme žloutky s mlékem a solí. Vmícháme mouku a opatrně sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Těsto nalijeme na směs na plechu, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova (200°C, 30 minut).
Výsledný produkt by měl vypadat trochu jinak než na fotkách, nedopatřením jsem rozšlehala s mlékem celá vejce, takže spíš než bublanina vznikla velká amoleta. Přesto jsme si pochutnali. Při nejbližší příležitosti udělám znovu a fotky vyměním.

Slaná bublanina
Slaná bublanina
Slaná bublanina
Slaná bublanina
Slaná bublanina
Slaná bublanina
Slaná bublanina

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 7.7.2009