Špalíčky z vinné klobásy na zelenině
Ingredience
500 g vinné klobásy, 1 brokolice, 2-3 cibule (žlutá i červená), 2 papriky, 5 stroužků česneku, olivový olej, koření do mletého masa, grilovací koření, sůl
Postup
Omytou brokolici rozebereme na malé růžičky. Oloupané cibule rozkrájíme na měsíčky. Papriky zbavené semeníků nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm. Česnek oloupeme, jsou-li stroužky velké, můžeme je rozpůlit.
Klobásu rozkrájíme na špalíčky cca 4-5 cm dlouhé.
Všechnu zeleninu dáme do mísy, osolíme, okořeníme, polijeme olejem a promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení.
Na zeleninu naskládáme kousky klobásy a posypeme grilovacím kořením.
Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách odkryjeme a dopečeme do zezlátnutí klobásy asi 10-15 minut.
Komu nestačí klobása se zeleninou, může přikousnout kousek pečiva nebo vařené brambory.





podle www.toprecepty.cz
Přidáno: 30.12.2014