Zelenina s chlebovou vůní
Ingredience
1 cibule, 2 lžíce oleje nebo másla, cca 300 g zeleniny (použila jsem mrkev, celer, brokolici a cuketu), 2 lžíce kvásku, sůl, drcený kmín, ocet
Postup
Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova.
Přidáme ostatní zeleninu pokrájenou na kousky, osolíme, okořeníme a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme.
Kvásek rozmícháme v hrnku s několika lžícemi vody na kašičku. Až je zelenina téměř měkká, přilijeme k ní kvásek, promícháme a ještě asi minutu povaříme. Podle požadované hustoty pokrmu můžeme přidat kvásek na zahuštění nebo vodu pro zředění.
Nakonec dochutíme octem.
Podáváme s libovolnou přílohou.
Také byste rádi vařili a pekli s vlastním kváskem a nevíte jak na to? V tom případě vám doporučuji kváskový kurz Jany Berkové v Olomouci. Za dvě hodiny se naučíte všechno, co je k tomu potřeba, a ještě si s sebou odnesete kvásek a zajímavé recepty.
Tento a spoustu dalších zajímavých kváskových receptů najdete v knize Kvásková kuchařka Jany Berkové.
Přidáno: 11.3.2016