Zeleninové rizoto s krabími tyčinkami
Ingredience
1 hrnek rýže, 2 hrnky vody, 1 sáček zeleniny pod svíčkovou (350 g), 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 velká cibule, 250 g krabích tyčinek, sůl, 1 lžička kari, olej, máslo
Postup
Na troše rozpáleného oleje orestujeme rýži. Ať zbělá, přidáme zmraženou zeleninu, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Necháme asi pět minut vařit. Pak hrnec zabalíme do deky a přikryjeme peřinou, kde ho necháme minimálně půl hodiny, klidně i déle.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájené krabí tyčinky, posypeme kari a společně chvíli osmažíme. Nakonec vmícháme scezenou kukuřici a necháme prohřát.
Obsah pánve promícháme s hotovou rýží.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Přidáno: 9.4.2009