Francouzské vánoční poleno

Ingredience

Těsto: 200g polohrubé mouky, 5 vajec, 180 g krupicového cukru, 20g kakaa, tuk na vymazání plechu
Krém: 5 dl mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí, 80g cukru, 50g másla

Postup

Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např. lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami. Krém: Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí, ale uleželé 3 - 4 dny v ledničce je mnohem lepší.

Francouzské vánoční poleno

Přidáno: 26.12.2006