Zlatá rybka slaná

Ingredience

500 g lístkového těsta
800 g rybích filet bez kostí, 2 vejce, 3 rohlíky, trochu mléka, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 2-3 snítky čerstvého rozmarýnu
1 vejce na potírání

Postup

Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem, tolik, aby se všechno do rohlíků vsáklo.

Maso pokrájíme na co nejdrobnější kousky. Osolíme, opepříme, přidáme celá vejce, vymačkané rohlíky, rozmačkaný česnek a najemno posekaný rozmarýn. Dobře promícháme.

Těsto rozválíme na tloušťku cca 2 mm a rozpůlíme. Z jedné poloviny vykrojíme tvar ryby, na druhou polovinu si stejnou rybu "namalujeme", třeba párátkem.

Část těsta s namalovanou rybou položíme na plech vyložený papírem na pečení. Na toto těsto uložíme rybí směs do tvaru předkreslené ryby. Přečnívající okraje těsta zvedneme a k rybí náplni přitiskneme. Zvenku potřeme rozšlehaným vejcem.

Rybu z náplně na pekáči překryjeme vykrojenou rybou z těsta, pěkně ji urovnáme a dole přitiskneme ke zvednutému okraji těsta.

Celý povrch vzniklé ryby potřeme vejcem.

Ze zbytků vykrájíme kolečka a hvězdičky a rybu jimi dozdobíme. Opět je potřeme vejcem a rybu vložíme do trouby vyhřáté na 210°C.

Pečeme cca 30-40 minut do zezlátnutí.

Chutná teplá i studená, podáváme s čerstvou zeleninou.

Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná
Zlatá rybka slaná

podle časopisu Pošli recept

Přidáno: 3.12.2010