Drobenková buchta s pudinkem
Ingredience
drobenka: 600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g másla, 1 vejce, hrst strouhaného perníku
náplň: 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 900 ml mléka, 5-6 lžic krystalového cukru (podle kyselosti ovoce), 250 g tvarohu (z vaničky) švestky
Postup
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a oba cukry. Přidáme celé vejce a na kousky rozkrájené máslo. Rukama zpracujeme drobenku.
Mléko zahřejeme. Odebereme z něho asi půl hrnku a v něm rozmícháme cukr a pudinkový prášek. Toto vlejeme ke zbytku mléka v hrnci a za stálého míchání uvaříme pudink.
Pudink odstavíme z plotny a vmícháme do něj tvaroh.
Na hlubší plech vyložený papírem na pečení nasypeme drobenku, trochu si necháme bokem. Rovnoměrně ji rozhrneme, lehce přitlačíme a nalejeme na ni pudink s tvarohem.
Pudink posypeme švestkami pokrájenými na kousky.
Ke zbylé drobence přidáme perník a znovu rukou zapracujeme dohromady. Perníkovou drobenkou posypeme švestky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 40-45 minut. Krájíme až po úplném vychladnutí.
Přidáno: 1.9.2018