Drobenkový koláč s jablky
Ingredience
300 g polohrubé mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, 120 g cukru krupice, 100 g másla, 1 vejce, 5 menších jablek, skořicový cukr, vanilkový cukr
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme máslo a rukama vyrobíme drobenku. Do ní rozklepneme vejce, zamícháme a znovu rukama propracujeme.
Dno dortové formy (23 cm) vyložíme papírem na pečení, boky potřeme máslem.
Dvě třetiny drobenky nasypeme do formy, rovnoměrně rozhrneme a trochu přitlačíme.
Omytá jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a rovnou na drobenku ve formě je krájíme na plátky.
Jablka posypeme skořicovým cukrem, množství volíme podle kyselosti jablek.
Zasypeme je zbytkem drobenky a povrch posypeme vanilkovým cukrem. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 40 minut.
Přidáno: 22.9.2018