Drobenkový tvarohový koláč
Ingredience
drobenka: 250 g polohrubé mouky, 100 g másla, 100 g krystalového cukru, 1 lžička prášku do pečiva
náplň: 400 g tvarohu, 200 ml mléka, 1 vejce, 4-5 lžic krystalového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkového cukru
ovoce
Postup
Na dno dortové formy (24 cm) přichytíme papír na pečení.
Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva a cukr. Přidáme studené máslo nakrájené na kousky a rukama zpracujeme na drobenku.
Dvě hrsti drobenky odložíme stranou, zbytek nasypeme do formy a rovnoměrně rozhrneme.
V misce ušleháme tvaroh s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem a mlékem na hladkou řídkou hmotu.
Tvarohovou směs nalijeme na drobenku ve formě. Poklademe ovocem a posypeme odloženou drobenkou.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 40-50 minut do zezlátnutí povrchu.
Krájíme až úplně vychladlé, nejlépe vychlazené z ledničky.
Přidáno: 24.7.2015