Dvoubarevná meruňková buchta

Ingredience

2 vejce, 0,5 hrnku oleje, 1,5 hrnku krystalového cukru, 2 hrnky mléka, 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce kakaa, meruňky

Postup

V míse rozšleháme celá vejce s cukrem a olejem. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozšleháme na hladké řídké tekuté těsto.

Polovinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.

Hnědé těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Zatím omyjeme a vypeckujeme meruňky.

Po 10 minutách pečení vyjmeme plech z trouby. Na předpečené těsto naskládáme půlky meruněk a zalijeme světlým těstem.

Vrátíme plech do trouby, ztlumíme na 180°C a dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu, asi 30-35 minut.

Vychladlý moučník nakrájíme a pocukrujeme.

Dvoubarevná meruňková buchta
Dvoubarevná meruňková buchta
Dvoubarevná meruňková buchta
Dvoubarevná meruňková buchta
Dvoubarevná meruňková buchta
Dvoubarevná meruňková buchta
Dvoubarevná meruňková buchta

Přidáno: 25.7.2013