Dvoubarevná meruňková buchta
Ingredience
2 vejce, 0,5 hrnku oleje, 1,5 hrnku krystalového cukru, 2 hrnky mléka, 2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce kakaa, meruňky
Postup
V míse rozšleháme celá vejce s cukrem a olejem. Přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozšleháme na hladké řídké tekuté těsto.
Polovinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.
Hnědé těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nebo vymazaný a vysypaný) a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Zatím omyjeme a vypeckujeme meruňky.
Po 10 minutách pečení vyjmeme plech z trouby. Na předpečené těsto naskládáme půlky meruněk a zalijeme světlým těstem.
Vrátíme plech do trouby, ztlumíme na 180°C a dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu, asi 30-35 minut.
Vychladlý moučník nakrájíme a pocukrujeme.
Přidáno: 25.7.2013