Jahodový koláč
Ingredience
těsto: 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 lžíce oleje, 150 g polohrubé mouky, půl lžičky prášku do pečiva
dále: 200 ml mléka, půl sáčku vanilkového pudinku, 1 lžíce cukru, jahodová marmeláda, jahody, 1 sáček červeného dortového želé
Postup
Bílky ušleháme se dvěma lžícemi studené vody a polovinou cukru na pevný sníh. Ze žloutků, druhé poloviny cukru a tří lžic horké vody ušleháme světlou pěnu. Vešleháme olej a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a vysypané koláčové formě.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Uvaříme hustý pudink a nalijeme na marmeládu. Na pudink naskládáme půlky jahod.
Želé připravíme podle návodu na sáčku. Kolem koláče postavíme natěsno dortový ráfek a chladnoucí želé rovnoměrně rozlijeme po moučníku. Po zatuhnutí ráfek opatrně odstraníme.
zdroj: Eva Müller
Přidáno: 31.5.2009