Rychlý borůvkový koláč

Ingredience

400 g polohrubé mouky, špetka soli, 120 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, 200 ml mléka, 100 g rozpuštěného másla, 2 vejce

Postup

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem.

Přilijeme mléko, rozpuštěné vlažné máslo a celá vejce. Vymícháme hladké těsto.

Těsto nalijeme do hlubšího plechu vyloženého papírem na pečení (nebo vymazaného a vysypaného) a rovnoměrně rozetřeme. Posypeme borůvkami a dáme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme cca 20 minut (zkusíme špejlí).

Vychladlý koláč nakrájíme a poprášíme moučkovým cukrem.

Přidáno: 20.8.2016