Třešňový koláč s drobenkou
Ingredience
1 hrnek polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 0,5 hrnku cukru krupice, špetka soli, 2 menší nebo 1 velké vejce, 3 lžíce oleje, 0,5 hrnku kefíru, třešně
drobenka: 0,5 hrnku hrubé mouky, 0,3 hrnku krystalového cukru, 2-3 lžíce másla
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny.
Přidáme olej, celá vejce, kefír a umícháme hladké polotekuté těsto.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a rovnoměrně rozetřeme. Poklademe omytými třešněmi a posypeme drobenkou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi půl hodiny, do zezlátnutí.
Přidáno: 3.7.2015