Malý dort s ovocem

Ingredience

korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 6 lžic oleje

náplň: 500 g smetany ke šlehání, 3 sáčky vanilkového cukru, 250 g jogurtového zeesanu + 500 g vody

dále: višňový gel, rum, libovolné ovoce, dortové želé

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, postupně vmícháme smetanu a společně došleháme dotuha.

Korpus rozkrojíme na čtyři vodorovné pláty.

Postupně je pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a jogurtovou smetanou.

Zbytkem smetany potřeme celý dort zvenku a dáme ztuhnout do ledničky.

Na povrch dortu naskládáme omyté a osušené ovoce a potřeme teplým dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku.

Přidáno: 28.3.2017