Malý dort s ovocem
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g hladké mouky, 6 lžic oleje
náplň: 500 g smetany ke šlehání, 3 sáčky vanilkového cukru, 250 g jogurtového zeesanu + 500 g vody
dále: višňový gel, rum, libovolné ovoce, dortové želé
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, postupně vmícháme smetanu a společně došleháme dotuha.
Korpus rozkrojíme na čtyři vodorovné pláty.
Postupně je pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem a jogurtovou smetanou.
Zbytkem smetany potřeme celý dort zvenku a dáme ztuhnout do ledničky.
Na povrch dortu naskládáme omyté a osušené ovoce a potřeme teplým dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku.
Přidáno: 28.3.2017