Ovocný dort 1
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 280 g hladké mouky
náplň: jogurtová šlehačka z 500 ml smetany
dále: jahodový gel, amaretto, dlouhé piškoty, jahody, maliny a borůvky (použila jsem mražené), 1 dortové želé čiré
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout.
Studený dvakrát vodorovně prokrojíme, prokapame amarettem, promažeme jahodovým gelem a naplníme jogurtovou šlehačkou.
Zbytkem náplně potřeme celý dort zvenku.
Na boky hned přitiskneme piškoty jeden vedle druhého a dáme ztuhnout do ledničky.
Na vychlazený dort naskládáme ovoce (pokud máme mražené, nerozmražovat) a mašlovačkou na ně natřeme želé, připravené podle návodu na sáčku.
Hotový dort můžeme před darováním převázat mašlí.
Přidáno: 10.7.2010