Ovocný dort 2
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 1 lžička vanilkového extraktu, 280 g hladké mouky
náplň: jogurtová šlehačka z 500 ml smetany
dále: 150 ml vaječného likéru, jahodový gel, ovoce, dortové želé čiré
Postup
Dortový korpus upečeme v čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout.
Studený dvakrát prokrojíme. Pláty pokropíme likérem, potřeme jahodovým gelem a částí šlehačky a spojíme.
Celý dort potřeme šlehačkou i zvenku a ze zbytku uděláme po obvodu horní plochy ozdobný okraj. Dáme ztuhnout do ledničky.
Ovoce omyjeme, kompotované necháme důkladně okapat a všechno lehce osušíme, nejlépe ubrouskem.
Na ztuhlý dort naskládáme ovoce a štětcem nebo mašlovačkou potřeme dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku. Znovu vychladíme.
Přidáno: 15.7.2010