Ovocný dort 3
Ingredience
korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 7 lžic oleje, 280 g hladké mouky, 1 lžička vanilkového extraktu
náplň: jogurtová šlehačka z 500 ml smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g hořké čokolády
dále: višňový gel, rum, ovoce, dortové želé (dr. Oetker)
Postup
Upečeme korpus v čtveraté formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Připravíme náplň. Menší polovinu oddělíme a dáme bokem. Do zbytku vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Korpus dvakrát prokrojíme. Pláty pokropíme rumem, promažeme višňovým gelem a jogurtovou šlehačkou s čokoládou.
Celý dort zvenku potřeme náplní bez čokolády a ze zbytku vytvoříme ozdobný okraj po obvodu. Necháme v ledničce ztuhnout.
Ztuhlý dort obložíme ovocem. Želé připravíme podle návodu a všechno ovoce jím potřeme.
Přidáno: 7.8.2010