Ovocný dort 5
Ingredience
korpus: 12 vajec, 480 g cukru krupice, 480 g hladké mouky, 12 lžic oleje
náplň: 750 ml smetany ke šlehání, 375 g tvarohového zeesanu + 750 ml vody, 4 lžíce cukru krupice, 2 sáčky vanilkového cukru
dále: rum, malinová marmeláda, ovoce, gel Mirall Neutral
Postup
Korpus upečeme ve formě 30 x 30 cm a necháme vychladnout.
Smetanu s cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a postupně vmícháme smetanu. Nakonec společně vyšleháme dotuha.
Korpus dvakrát prokrojíme. Vzniklé části postupně pokropíme rumem, pomažeme marmeládou a naplníme tvarohovou smetanou.
Zbytkem potřeme celý dort zvenku a pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou vytvoříme ozdobný okraj. Dort necháme ztuhnout v ledničce.
Na povrch dortu naskládáme ovoce, potřeme je rozehřátým gelem a v chladu necháme zatuhnout.
Přidáno: 22.4.2017