Višňové srdíčko

Ingredience

korpus: 3 vejce, 120 g krystalového cukru, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky
dále: 400 g bílého jogurtu, 400 g zakysané smetany, 3-4 lžíce moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, malý višňový kompot (0,3 l), 1,5 višňové galaretky, višňová griotka

Postup

Korpus upečeme v malé srdcové formě (22x22 cm) a necháme vychladnout. Vychladlý rozkrojíme vodorovně na poloviny. Jednu polovinu použijeme jako základ dortu, druhou najemno rozdrobíme.

Ve 400 ml horké převařené vody (ne vařící) rozmícháme jednu galaretku a necháme vychladnout.

Smícháme jogurt, smetanu, vanilkový cukr a rozdrobený korpus. Podle chuti dosladíme moučkovým cukrem. Vmícháme vypeckované višně a vychladlou galaretku.

Zbylou polovinu korpusu vložíme zpátky do dortové formy, pokapeme griotkou a nalijeme na něj řídkou jogurtovo-smetanovou hmotu. Dáme do ledničky na několik hodin ztuhnout.

Šťávu z kompotu doplníme vodou do 200 ml, přivedeme k varu, odstavíme a vmícháme polovinu galaretky. Necháme vychladnout. Do studené vmícháme 2-3 lžíce griotky a nalijeme na dort. Opět necháme v ledničce ztuhnout.

Hotový dort opatrně vyjmeme z formy, případně dozdobíme šlehačkou.

Višňové srdíčko
Višňové srdíčko
Višňové srdíčko
Višňové srdíčko

Přidáno: 15.10.2011