Fofr kuřokousky

Ingredience

3-4 kuřecí prsní řízky, 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce solamylu, olej, sůl, 3 cibule, 1 palička česneku, 4-5 lžic sojové omáčky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na malé kousky. Promícháme s rozšlehaným vejcem a solamylem. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání osmažíme. Jakmile zbělá, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou cibuli a sojovou omáčku. Všechno společně smažíme dokud není maso měkké. Pak podlijeme troškou horké vody (není nutné, podlijeme jen v případě že chceme mít šťávu na polití rýže) a chvíli povaříme. Milovníci pikantnějších chutí mohou přidat trošku chilli.
Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

Fofr kuřokousky

zdroj: Jana z hor

Přidáno: 15.3.2009