Bezlepkové bagety
Ingredience
400 g mouky Schär Mix B, 50 g hladké kukuřičné mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 vejce, 200 ml mléka, 2 lžíce oleje, 2 lžíce sezamového semínka
1 vejce na potření, sezam na posypání
Postup
V míse smícháme oba druhy mouky s droždím, solí, cukrem a sezamem.
Přidáme vlažné mléko, celá vejce, olej a umícháme hladké těsto (vařečkou nebo v robotu).
Necháme asi půl hodiny kynout. Pak těsto rozpůlíme a na vále poprášeném kukuřičnou moukou zformujeme dvě dlouhé bagety. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a znovu necháme nakynout.
Nakynuté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a upečeme dozlatova (20-25 minut).
Přidáno: 27.11.2016