Bezlepkový chleba se semínky

Ingredience

400 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 300 g bezlepkové mouky Schär mix B, 150 g pohankové mouky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky instantního droždí, 1 lžička psyllia

libovolná semínka na posypání

Postup

Ze všech surovin zpracujeme lepkavé těsto (robotem, v pekárně, vařečkou, ...) a necháme nakynout.

Nakynuté těsto znovu promícháme a přemístíme do chlebíčkové formy vymazané sádlem a posypeme hustě semínky.

Přikryjeme utěrkou a znovu necháme nakynout.

Formu s nakynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme cca 35 minut, zkusíme špejlí.

Upečený chleba vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Přidáno: 5.6.2016