Dýňový chléb bezlepkový
Ingredience
440 g bezlepkové mouky (Michalík), 60 g kukuřičné hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky instatního droždí, 1 lžíce sušeného mléka, 350 ml vody, 50 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, dýňová semena
Postup
Chlebíčkovou formu vymažeme sádlem, a rozhodíme do ní pár semínek.
V míse smícháme obě mouky se solí, cukrem, sušeným mlékem a droždím.
Přilijeme vodu, mléko, ocet, olej a vymícháme vařečkou hladké těsto (jde to snadno, je zbytečné špinit robot).
Nakonec vmícháme hrst dýňových semen.
Těsto přelijeme a urovnáme do formy, posypeme trochou semen, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.
Formu s nakynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 50-60 minut.
Přidáno: 26.8.2016