Majonézové rohlíky bez lepku

Ingredience

200 ml mléka, 1 lžička cukru, 15 g čerstvého droždí, 250 g bezlepkové mouky Schär Mix B, 1 lžička soli, 60 g majonézy

1 vejce na potření

Postup

Do mísy nalejeme mírně teplé mléko, osladíme, rozdrobíme do něj droždí a necháme na teplém místě vzejít.

Ke kvásku nasypeme mouku, osolíme, přidáme majonézu a robotem vypracujeme měkké lepivé těsto. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky. V teple necháme nakynout.

Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál. Znovu je zlehka propracujeme a rozkrájíme na šest stejných kousků.

Z každého kousku zformujeme bochánek a rozválíme ho na ovál. Srolujeme a uválíme rohlíky.

Na plechu je necháme pod utěrkou 15-20 minut znovu kynout.

Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme do zezlátnutí, asi 20 minut.

Přidáno: 1.5.2017