Perník od Terky

Ingredience

těsto: 600 g hladké mouky, 400 g cukru krupice, 750 ml mléka, 1,5 dl oleje, 3 vejce, lžička skořice, prášek do perníku, 1,5 lžičky sody, 2 lžičky kakaa, 2 lžíce povidel, 2 lžice rumu, rozinky, posekané ořechy
na povrch: rybízová marmeláda, 1 čokoláda Margot, 50 g hořké čokolády

Postup

V misce rozmícháme povidla s rumem. V míse promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme všechny mokré včetně povidel s rumem a dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 25 minut. Obě čokolády nastrouháme a smícháme. Vychladlý perník potřeme marmeládou a hustě posypeme nastrouhanou čokoládou.

Perník od Terky

zdroj: návštěvnice těchto stránek Tereza

Přidáno: 12.10.2007