Zbytkový perníkový koláč
Ingredience
200 g zakysané smetany, 2 velká vejce, 80 g drobenky, 90 g upečených perníčků, 100 ml oleje, 200 ml mléka, 3 lžíce rumu, 1 lžíce višňové marmelády, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřicího prášku do perníku, čokoládové čočky (kousky čokolády)
Postup
V míse smícháme zakysanou smetanu s celými vejci a marmeládou. Postupně přimícháme drobenku, vanilkový cukr, nahrubo nastrouhané perníčky, olej, mléko a rum.
Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do perníku.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a povrch posypeme kousky čokolády.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Upečeme dozlatova, zkoušíme špejlí.





zdroj: http://tetkapernikarka.blog.cz/
Přidáno: 22.8.2014