Perníková chaloupka 2
Ingredience
1 kg hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 8 lžic medu, 4 celá vejce, 1 lžička jedlé sody, 4 lžičky perníkového koření (skořice, fenykl, hřebíček)
Postup
Utřeme vejce s cukrem a medem. Přidáme koření a po částech vpravujeme mouku a jedlou sodu. Promíchanou hmotu vysypeme na vál a vypracujeme hladké těsto, které necháme na pomoučněném tácku a pod mikrotenovým sáčkem odležet do druhého dne nebo i déle v chladničce. Dvě hodinky před zpracováním ho necháme při pokojové teplotě povolit.
Toto těsto je vhodné na prostorové tvary a trvanlivé ozdoby. Perníčky při pečení dobře drží tvar, po upečení jsou tuhé a nekroutí se. Změknou až po delší době a ne úplně.
zdroj: Radka Krejčová - Perníčky na celý rok (skvělý časopis, který si můžete objednat na stránkách nakladatelství Karmášek)
Přidáno: 30.5.2007