Pizza
Ingredience
těsto: 250 ml (1 hrnek) teplé vody, 625 ml (2,5 hrnku) hladké mouky, 3 lžíce oleje, 1 lžíce medu, 1 vrchovatá lžička soli, 2 rovné lžičky instantního droždí
omáčka: 2 menší cibule, 6 zralých rajčat, 100 ml rajského protlaku, 1 lžíce sušené bazalky, 1 lžíce sušeného oregana, špetka mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje
na oblohu: šunka nebo salám, sýr, případně další co kdo rád
Postup
V míse smícháme mouku se vším ostatním a na vále vypracujeme rukama hladké vláčné těsto. Pod utěrkou necháme kynout 1,5-2 hodiny.
Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno.
Na rozpáleném oleji zpěníme najemno pokrájenou cibuli, zasypeme rajčaty, přidáme protlak, koření a za občasného míchání podusíme do mírného zhoustnutí (asi 10-15 minut).
Nakonec vmícháme máslo, odstavíme a necháme vychladnout.
Nakynuté těsto rozpůlíme. Každou půlku dáme na olejem vytřený plech a naolejovanýma rukama roztáhneme nebo roztlačíme po celém plechu.
Potřeme polovinou omáčky, posypeme nastrouhanou šunkou, sýrem a upečeme (210°C, 10-12 minut).







Přidáno: 24.8.2010