Pizza s mozzarellou
Ingredience
těsto: 500 g hladké mouky, špetka soli, 20 g čerstvého droždí, 250 ml vlažné vody, 1 lžíce cukru, 1 lžíce olivového oleje
na povrch: 1,5 plechovky krájených rajčat, lístky bazalky, 4-5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce olivového oleje, 250 g mozzarelly
Postup
Rozdrobené droždí smícháme s cukrem, zalijeme trochou vlažné vody a přikryté necháme vzejít.
Mouku osolíme, přidáme olej, kvásek a zbytek vody. Promícháme, až se suroviny spojí vyklopíme na vál a rukama vypracujeme hladké měkké těsto.
Rozdělíme je na poloviny, každou položíme na malý talířek, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do ledničky.
Do misky vyklopíme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek, nadrobno pokrájené lístky bazalky, olej a promícháme, kousky rajčat můžeme rukama rozmačkat.
Vytáhneme jednu část těsta z ledničky. Rukama roztáhneme na placku, položíme na plech vyložený papírem na pečení a propícháme vidličkou. Na těsto rozetřeme polovinu rajčatové směsi. Polovinu mozzarelly natrháme na kousky a poházíme na rajčata.
Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme asi 15 minut (do zrůžovění okrajů).
Přidáno: 5.10.2012