Čokoládová pěna
Ingredience
180 g hořké čokolády, 2 lžíce kakaa + trochu na ozdobu, 1 lžička instantní kávy (prášek nebo granulky), 4 lžíce vody, 100 g bílého řeckého jogurtu, 4 bílky, 2 lžíce třtinového cukru
ovoce na ozdobení
Postup
Čokoládu rozlámeme do hrnce a ve vodní lázni necháme rozpustit.
Kakao a kávu rozmícháme s vodou a vmícháme do čokolády.
Z bílků a cukru ušleháme pevný lesklý sníh.
Do teplé tekuté čokolády vmícháme nejdříve jogurt a pak po třetinách bílkový sníh.
Pěnu rozdělíme do misek nebo šálků a necháme vychladit.
Před podáváním poprášíme kakaem a ozdobíme ovocem.
zdroj: magazín Albert
Přidáno: 4.12.2016