Čokoládová pěna

Ingredience

180 g hořké čokolády, 2 lžíce kakaa + trochu na ozdobu, 1 lžička instantní kávy (prášek nebo granulky), 4 lžíce vody, 100 g bílého řeckého jogurtu, 4 bílky, 2 lžíce třtinového cukru

ovoce na ozdobení

Postup

Čokoládu rozlámeme do hrnce a ve vodní lázni necháme rozpustit.

Kakao a kávu rozmícháme s vodou a vmícháme do čokolády.

Z bílků a cukru ušleháme pevný lesklý sníh.

Do teplé tekuté čokolády vmícháme nejdříve jogurt a pak po třetinách bílkový sníh.

Pěnu rozdělíme do misek nebo šálků a necháme vychladit.

Před podáváním poprášíme kakaem a ozdobíme ovocem.

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 4.12.2016