Čokoládové jáhly

Ingredience

100 g jáhel, 60 g hořké čokolády, 3 vrchovaté lžíce creme fraiche (možno nahradit zakysanou smetanou), datlový sirup, 3 vrchovaté lžíce pomletých mandlí

Postup

Jáhly propláchneme horkou vodou, nasypeme do osolené vařící vody a vaříme 10-15 minut.

Měkké jáhly scedíme, necháme okapat vodu a vysypeme do misky. K horkým jáhlám přidáme rozlámanou čokoládu a promícháme (teplem se rozpustí). Vmícháme 1 lžíci creme fraiche a podle chuti přisladíme datlovým sirupem.

Do dvou misek vložíme po 2-3 lžících směsi. Do zbytku vmícháme zbývající creme fraiche, mandle a rozdělíme do misek.

Povrch ozdobíme kopečkem smetany, datlovým sirupem, případně ovocem.

Podáváme jako vydatnou snídani. Pokud chceme pohár jen na mlsání jako dezert, můžeme toto množství rozdělit do 4-5 malých pohárků.

Čokoládové jáhly
Čokoládové jáhly
Čokoládové jáhly

Přidáno: 3.8.2015