Kokosový chia pudink s jahodami
Ingredience
300 ml kokosového mléka, 150 ml vody, 60 g chia semínek, čekankový nebo javorový sirup, 400 g jahod, 0,75 sáčku želatinového ztužovače za studena, pár lístků máty, kousek čokolády
Postup
Kokosové mléko smícháme s vodou, přidáme 1-2 lžíce sirupu a přisypeme semínka. Metličkou důkladně promícháme a necháme půl hodiny stát. Semínka nabobtnají a směs zhoustne.
Pak znovu promícháme, ochutnáme a podle chuti můžeme dosladit. Směs uložíme do ledničky.
Čtyři až pět jahod odebereme, zbytek rozmixujeme.
Povrch rozmixovaných jahod poprášíme trochou ztužovče a metličkou ho důkladně vmícháme. Znovu poprášíme, vmícháme, a tímto způsobem zapracujeme do jahod celé množství ztužovače.
Odložené jahody pokrájíme na kousky a vmícháme k rozmixovným jahodám. Ochutnáme a podle chuti osladíme.
Do čtyř skleniček (á 200 ml) dáme po dvou lžících jahod a dáme je ztuhnout na 20-30 minut do ledničky.
Pak na jahody navrstvíme 2-3 lžíce kokosového pudinku a na něj rozdělíme zbytek jahod. Opět necháme chvíli ztuhnout v ledničce a nakonec skleničky doplníme pudinkem.
Podáváme vychlazené, ozdobené hoblinkami čokolády a lístkem máty.
Přidáno: 24.6.2018