Brynzové špagety s lilkem
Ingredience
1 velký lilek, 150 g uzeného masa, 125 g brynzy, 200 g zakysané smetany, 150 ml mléka, 3 velké stroužky česneku, tymián, sůl, mletý pepř, olivový olej, 250 g špaget
Postup
Lilek nakrájíme na tenká kolečka (cca 1 cm), z obou stran osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme, osušíme a na olivovém oleji z obou stran prudce opečeme. Naskládáme je na dno pekáčku. Lehce je osolíme a posypeme tymiánem.
Špagety uvaříme v osolené vodě na skus.
Brynzu rozmačkáme a smícháme se zakysanou smetanou, mlékem a rozmačkaným česnekem. Osolíme, opepříme a vmícháme scezené špagety a na kostičky nakrájené maso.
Směs rozložíme na lilek v pekáčku, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Zapečeme asi 25 minut, ke konci pečení můžeme sundat pokličku.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Na fotkách je pokrm z jedné a půl dávky surovin.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 1.11.2013