Cibulovo-sýrový koláč
Ingredience
těsto: 220 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžička soli, 4 lžíce studené vody
náplň: 3 cibule, 1 lžíce oleje, 250-300 g sýra (eidam, čedar, niva, ...), 2 vejce, 1 kelímek zakysané smetany, mletý pepř
Postup
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a na oleji pomalu usmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout.
Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do misky. Přidáme celá vejce, zakysanou smetanu, opepříme a promícháme.
Těsto rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 25 cm). Propícháme vidličkou.
Na těsto rozprostřeme vychladlou cibuli a zalijeme sýrovou náplní.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí okrajů asi 45 minut.
Na fotkách je koláč z dvojnásobné dávky.
Přidáno: 28.11.2015