Cibulovo-sýrový koláč

Ingredience

těsto: 220 g hladké mouky, 125 g másla, 1 lžička soli, 4 lžíce studené vody

náplň: 3 cibule, 1 lžíce oleje, 250-300 g sýra (eidam, čedar, niva, ...), 2 vejce, 1 kelímek zakysané smetany, mletý pepř

Postup

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a na oleji pomalu usmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout.

Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do misky. Přidáme celá vejce, zakysanou smetanu, opepříme a promícháme.

Těsto rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 25 cm). Propícháme vidličkou.

Na těsto rozprostřeme vychladlou cibuli a zalijeme sýrovou náplní.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí okrajů asi 45 minut.

Na fotkách je koláč z dvojnásobné dávky.

Přidáno: 28.11.2015