Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)

Ingredience

250 g panýru, 2 plechovky krájených rajčat (nebo odpovídající množství čerstvých), 400 g hrášku, 1-2 chilli papričky, 1 lžička kari, sůl, mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 větší cibule

Postup

Sýr nakrájíme na kousky.

V pánvi zahřejeme olej s máslem, sýr opepečeme dočervena a vyjmeme z pánve.

Do tuku v pánvi nasypeme posekanou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme kari a mícháme. Až se rozvoní, přilijeme rajčata.

Přidáme posekané chilli papričky, osolíme, opepříme, promícháme a podusíme asi 10-15 minut (čerstvá déle).

Pak vmícháme hrášek, opečený panýr a společně necháme podusit ještě 5 minut.

Podáváme s rýží.

Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)
Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)
Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)
Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)
Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)
Matar panýr (Sýr panýr s hráškem)

podle http://www.akrodif.com/en/

Přidáno: 6.11.2015