Noky čtyř druhů sýrů

Ingredience

noky: 4 velké brambory, 1 vejce, hladká mouka dle potřeby, sůl
omáčka: 80 g Brie, 80 g Gorgonzoly, 80 g ementálu, 80 g parmazánu, mléko dle potřeby (asi 200 ml), 1 žloutek

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky 
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Sýry nakrájené na větší kousky necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou.

Noky čtyř druhů sýrů
Noky čtyř druhů sýrů
Noky čtyř druhů sýrů
Noky čtyř druhů sýrů
Noky čtyř druhů sýrů
Noky čtyř druhů sýrů

zdroj: www.sitalemvkuchyni.cz

Přidáno: 22.1.2010