Noky čtyř druhů sýrů
Ingredience
noky: 4 velké brambory, 1 vejce, hladká mouka dle potřeby, sůl
omáčka: 80 g Brie, 80 g Gorgonzoly, 80 g ementálu, 80 g parmazánu, mléko dle potřeby (asi 200 ml), 1 žloutek
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Sýry nakrájené na větší kousky necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou.
zdroj: www.sitalemvkuchyni.cz
Přidáno: 22.1.2010