Pečený hermelín s přílohou

Ingredience

3 hermelíny (á 100 g), 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, drcené chilli, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce ústřicové omáčky, 3 malé snítky čerstvého rozmarýnu, 2-3 vlašské ořechy

příloha: 50 ml quinoy, 100 ml celozrnného bulguru, 300 ml vody, sůl, 1 lžíce sušených provensálských bylinek

1 lilek, 2-3 malé cibulky, 1 červená paprika, 2-3 mrkve, 2 petržele, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup

Začneme přípravou marinády na sýr. Olej osolíme a opepříme. Přidáme chilli omáčku, ústřicovou omáčku, špetku drceného chilli a vidličkou všechno prošleháme.

Sýry vybalíme z papíru a v marinádě je ze všech stran obalíme.

Každý hermelín položíme na samostatný čtverec alobalu a pokapeme je zbylou marinádou. Na každý sýr nasypeme trochu rozlámaných ořechů a položíme snítku rozmarýnu. Okraje alobalu zvedneme a nad sýrem je pevně zmáčkneme k sobě (vznikne "raneček"). Takto necháme sýr 1-2 hodiny marinovat.

Quinou i bulgur na sítku propláchneme vodou. Necháme okapat a nasypeme je (smíchané) do hrnce. Přidáme špetku soli, bylinky a pod pokličkou pomalu uvaříme doměkka (20 minut).

Všechnu zeleninu podle potřeby omyjeme, očistíme či oloupeme. Lilek nakrájíme na půlkolečka, mrkev a petržel na špalíky, cibuli rozkrájíme na čtvrtiny.

Všechnu zeleninu dáme do pekáčku. Pokropíme ji olejem, osolíme a opepříme. Důkladně všechno promícháme a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

Po 30 minutách pečení přidáme do trouby na zeleninu alobalové ranečky se sýry a necháme je péct 8 minut.

Sýry z trouby vytáhneme a necháme ležet zabalené na prkénku 10-15 minut.

Zkontrolujeme, zda je všechna zelenina měkká, pokud ne, ještě chvíli ji necháme péct.

Do pekáčku k upečené zelenině nasypeme uvařenou quinou s bulgurem a smícháme dohromady.

Na talíř urovnáme přílohu z pekáčku a na ni položíme vybalený hermelín.

Přidáno: 16.7.2019