Pečený hermelín s přílohou
Ingredience
3 hermelíny (á 100 g), 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, drcené chilli, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžíce ústřicové omáčky, 3 malé snítky čerstvého rozmarýnu, 2-3 vlašské ořechy
příloha: 50 ml quinoy, 100 ml celozrnného bulguru, 300 ml vody, sůl, 1 lžíce sušených provensálských bylinek
1 lilek, 2-3 malé cibulky, 1 červená paprika, 2-3 mrkve, 2 petržele, sůl, mletý pepř, olivový olej
Postup
Začneme přípravou marinády na sýr. Olej osolíme a opepříme. Přidáme chilli omáčku, ústřicovou omáčku, špetku drceného chilli a vidličkou všechno prošleháme.
Sýry vybalíme z papíru a v marinádě je ze všech stran obalíme.
Každý hermelín položíme na samostatný čtverec alobalu a pokapeme je zbylou marinádou. Na každý sýr nasypeme trochu rozlámaných ořechů a položíme snítku rozmarýnu. Okraje alobalu zvedneme a nad sýrem je pevně zmáčkneme k sobě (vznikne "raneček"). Takto necháme sýr 1-2 hodiny marinovat.
Quinou i bulgur na sítku propláchneme vodou. Necháme okapat a nasypeme je (smíchané) do hrnce. Přidáme špetku soli, bylinky a pod pokličkou pomalu uvaříme doměkka (20 minut).
Všechnu zeleninu podle potřeby omyjeme, očistíme či oloupeme. Lilek nakrájíme na půlkolečka, mrkev a petržel na špalíky, cibuli rozkrájíme na čtvrtiny.
Všechnu zeleninu dáme do pekáčku. Pokropíme ji olejem, osolíme a opepříme. Důkladně všechno promícháme a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.
Po 30 minutách pečení přidáme do trouby na zeleninu alobalové ranečky se sýry a necháme je péct 8 minut.
Sýry z trouby vytáhneme a necháme ležet zabalené na prkénku 10-15 minut.
Zkontrolujeme, zda je všechna zelenina měkká, pokud ne, ještě chvíli ji necháme péct.
Do pekáčku k upečené zelenině nasypeme uvařenou quinou s bulgurem a smícháme dohromady.
Na talíř urovnáme přílohu z pekáčku a na ni položíme vybalený hermelín.
Přidáno: 16.7.2019