Plněná rajčata
Ingredience
10 pevných rajčat, 450 g sýra cottage, 125 g sýra lučina, 1-2 stroužky česneku, sůl, čerstvé lístky bazalky, několik oliv
Postup
Rajčata omyjeme a osušíme. Seřízneme vršek. Měkkou dužninu lžičkou vydlabeme, dáváme na sítko, aby vytekla přebytečná tekutina - šťávu zachytit!
Oba sýry promícháme v misce. Ochutíme solí a rozmačkaným česnekem. Scezenou dužninu z rajčat nadrobno posekáme a vmícháme do sýra. Přimícháme na malé kousky posekané olivy a nadrobno pokrájené bazalkové lístky. Touto směsí plníme vydlabaná rajčata. Ozdobíme lístkem bazalky.
Podáváme s pečivem (kdo hubne, bez pečiva).
Zachycenou šťávu z rajčat vypijeme jako předkrm před večeří.
Přidáno: 11.9.2008