Pradědovo tajemství

Ingredience

4 vepřové kotlety bez kosti, 1 plechovka nebo sklenice zeleninového leča (použila jsem lečo Alibona 330 g), 1 cibule, 8 stroužků česneku, 5 lžic oleje, 5 lžic rajského protlaku nebo kečupu, 1 dl piva, 200 g strouhané nivy, sůl, pepř, oregano, feferonky, 8 topinek

Postup

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kotlety z obou stran doměkka. Přendáme je na talíř. Do výpeku na pánvi nasypeme cibuli a za stálého míchání osmažíme do změknutí. Přidáme česnek, lečo, protlak a pivo, promícháme a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Maso vložíme do směsi a necháme prohřát. Na talíř položíme dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelejeme je zeleninovou omáčkou. Na to položíme porci masa a hustě posypeme sýrem. Ozdobíme feferonkou (zapomněla jsem koupit, nahradila jsem ji troškou pálivé chilli omáčky).

Víte, proč nám to pradědeček tajil? Abychom mu tu dobrotu nesnědli - řekl syn po večeři.

Pradědovo tajemství

zdroj: moje nová kamarádka Mája z Přerova

Přidáno: 30.5.2007