Sýrové makarony
Ingredience
500 g těstovin, 250 g čedaru, 60 g parmazánu, 200 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 60 g másla
Postup
Oba sýry nastrouháme nahrubo.
Do hrnce nalijeme mléko a smetanu, malinko osolíme (pozor, sýr je slaný), okořeníme muškátovým oříškem a přivedeme k varu.
Vsypeme dvě třetiny z každého sýra a za občasného míchání povaříme do mírného zhoustnutí.
Mezitím uvaříme těstoviny, hotové scedíme, neproplachujeme.
Do uvařených těstovin přelijeme sýrovou omáčku, přidáme máslo, trochu čerstvě namletého pepře, promícháme a přesypeme do zapékací mísy.
Povrch posypeme zbytkem obou sýrů a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme 10-15 minut.
podle televizního pořadu Když vaří táta
Přidáno: 7.10.2012