Sýrové makarony

Ingredience

500 g těstovin, 250 g čedaru, 60 g parmazánu, 200 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 60 g másla

Postup

Oba sýry nastrouháme nahrubo.

Do hrnce nalijeme mléko a smetanu, malinko osolíme (pozor, sýr je slaný), okořeníme muškátovým oříškem a přivedeme k varu.

Vsypeme dvě třetiny z každého sýra a za občasného míchání povaříme do mírného zhoustnutí.

Mezitím uvaříme těstoviny, hotové scedíme, neproplachujeme.

Do uvařených těstovin přelijeme sýrovou omáčku, přidáme máslo, trochu čerstvě namletého pepře, promícháme a přesypeme do zapékací mísy.

Povrch posypeme zbytkem obou sýrů a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme 10-15 minut.

Sýrové makarony
Sýrové makarony
Sýrové makarony

podle televizního pořadu Když vaří táta

Přidáno: 7.10.2012