Bramborák jako příloha

Ingredience

1 sáček práškové směsi na přípravu bramboráků (350 g), 2 středně velké brambory, 3-5 stroužků česneku, 1 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, majoránka, kmín, olej

Postup

Obsah sáčku vysypeme do misky a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Vejce rozklepneme do odměrky a dolijeme vodou do 350 ml. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. K sypké směsi přidáme rozmačkaný česnek (podle chuti), vodu s vejcem, brambory a dobře promícháme. Nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi po 15 minutách pečení potřeme povrch bramboráku lehce olejem a pečeme dalších asi 15 minut do zezlátnutí povrchu. Podáváme jako přílohu k uzenému či pečenému masu se zelím, případně jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

Bramborák jako příloha
Bramborák jako příloha
Bramborák jako příloha

Přidáno: 20.7.2008