Bramborák jako příloha
Ingredience
1 sáček práškové směsi na přípravu bramboráků (350 g), 2 středně velké brambory, 3-5 stroužků česneku, 1 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, majoránka, kmín, olej
Postup
Obsah sáčku vysypeme do misky a smícháme s práškem do pečiva a kořením. Vejce rozklepneme do odměrky a dolijeme vodou do 350 ml. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. K sypké směsi přidáme rozmačkaný česnek (podle chuti), vodu s vejcem, brambory a dobře promícháme. Nalijeme do pekáčku vyloženého papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi po 15 minutách pečení potřeme povrch bramboráku lehce olejem a pečeme dalších asi 15 minut do zezlátnutí povrchu. Podáváme jako přílohu k uzenému či pečenému masu se zelím, případně jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
Přidáno: 20.7.2008