Bramborák na plechu

Ingredience

1 - 1,2 kg brambor, 2 vejce, 2 dl mléka, hladká mouka, sůl, pepř, majoránka, 5 - 6 stroužků česneku, 250 g uzeniny (salám, kabanos, uzené,...), 200 g tvrdého sýra, tuk na vymazání plechu

Postup

Oloupané brambory nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na klasické bramboráky. Osolíme, přidáme majoránku, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a nalijeme na dobře vymazaný plech. Posypeme na kostičky pokrájenou uzeninou a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 45 minut. Před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Bramborák na plechu
Bramborák na plechu

Přidáno: 2.10.2007