Bramboráky s ovesnými vločkami

Ingredience

1 kg brambor, 200 g kabanosu, 250 ml mléka, 3 vejce, 2 - 3 hrsti ovesných vloček, hladká mouka, sůl, mletý pepř, majoránka, 10 stroužků česneku, tuk na smažení

Postup

Brambory oloupeme a nastrouháme. Mezitím necháme ohřát mléko. Nastrouhané brambory hned zalijeme vařícím mlékem. Přidáme celá vejce, ovesné vločky, rozmačkaný česnek, osolíme, okořeníme a promícháme. Postupně přisypáváme mouku, dokud nevznikne řídké těsto. Nakonec vmícháme na kousky pokrájený kabanos. Na pánev s rozpáleným tukem lijeme těsto naběračkou, rozetřeme dokulata a smažíme placky z obou stran dozlatova. Podáváme s kysaným zelím, syrovým nebo dušeným, jak to komu vyhovuje.

Bramboráky s ovesnými vločkami

Přidáno: 21.4.2008