Bramborové šišky s kysaným zelím
Ingredience
500 g kysaného zelí, 2 cibule, 1 lžíce oleje, 1 balíček bramborového těsta v prášku, kmín, špetka cukru, sůl
Postup
Do kysaného zelí přidáme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, kmín, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Mezitím připravíme podle návodu na obalu těsto a necháme je asi 5 minut odpočinout. Těsto zformujeme do válečku, odkrajujeme z něho asi 2 cm silné plátky a ty vytvarujeme do šišek, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Šišky vmícháme do podušeného zelí, které jsme dochutili solí a cukrem a doplníme zpěněnou cibulkou.
Pro nehubnoucí členy rodiny posypeme na talíři rozškvařenou slaninou nebo opečenými kolečky klobásy.
zdroj: Jarmila Mandžuková - Hubneme konečně s rozumem
Přidáno: 15.1.2008