Bramborové špízy v alobalu
Ingredience
brambory, anglická slanina, cibule, sůl, mletý pepř, mletá paprika, olej
Postup
Syrové brambory ve slupce důkladně omyjeme kartáčkem a osušíme. Nakrájíme na 0,5 cm tenká kolečka, posolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na stejně silné kousky a poprášíme paprikou.
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny podle velikosti a rozebereme na vrstvy.
Na kovové jehly nebo špejle napichujeme střídavě brambory, anglickou a cibuli. Začínáme a končíme kolečkem brambory.
Každý špíz položíme na čtverec alobalu, polijeme lžičkou oleje a pevně zabalíme.
Naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 200°C.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Přidáno: 2.2.2010