Bramborové srdce
Ingredience
6-7 velkých brambor, 2 velké cibule, 80 g slaniny (nakrájené na tenké plátky), sůl, mletý pepř, rozmarýn, kousek másla
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka tenká 2-3 mm a zalijeme vodou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo půlkolečka.
Formu pořádně vymažeme máslem.
Brambory scedíme, osušíme a kolečka naskládáme "nastojato" do formy. Mezi ně průběžně nepravidelně vkládáme kolečka cibule a plátky slaniny.
Všechno osolíme, opepříme a posypeme nadrobno posekaným rozmarýnem.
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20-25 minutách alobal odstraníme a brambory dopečeme dozlatova dalších asi 30 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Přidáno: 23.11.2016