Bramborové štrůdlíky

Ingredience

těsto: 1 kg brambor uvařených ve slupce a oloupaných, 200 g hrubé mouky, 100 g krupice, 2 menší vejce, sůl
náplň: 1 lžíce sádla nebo oleje, 2 velké cibule, 400 g uzeniny (kabanos, párky, měkký salám), 4-5 lžic drobných škvarků

Postup

Na rozpáleném tuku necháme zezlátnout pokrájenou cibuli. Přidáme na drobné kostičky pokrájenou uzeninu a za častého míchání opečeme. Přisypeme škvarky, ještě chvíli společně smažíme a odstavíme. Necháme vychladnout.

Brambory nastrouháme, osolíme, zasypeme moukou, krupicí a přidáme celá vejce. Rukama zpracujeme měkké těsto, podle potřeby můžeme podsypat moukou.

Těsto rozdělíme na čtyři části. Každou rozválíme na obdélník, posypeme čtvrtinou náplně a smotáme jako roládu.

Každou roládku zabalíme těsně do alobalu, naskládáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Po dvaceti minutách rolády v alobalu převrátíme a dopečeme dalších dvacet minut.

Hotové vybalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s dušeným kysaným zelím nebo se špenátem.

Bramborové štrůdlíky
Bramborové štrůdlíky
Bramborové štrůdlíky
Bramborové štrůdlíky
Bramborové štrůdlíky
Bramborové štrůdlíky

Přidáno: 3.9.2011