Bramborový salát s okurkou
Ingredience
1 kg brambor, 1 velká salátová okurka, 2 cibule, sůl, 5 lžic octa, pepř, špetka cukru, petrželová nať, 1 svazek kopru, 125 g zakysané smetany, 4-5 lžic mléka
Postup
Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.
V míse pokropíme octem, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
Okurku nastrouháme na co nejtenčí plátky a přidáme k bramborám.
Mléko smícháme se smetanou a posekanými bylinkami. Přidáme do mísy, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
Místo zakysané smetany můžeme použít bílý jogurt promíchaný se lžičkou olivového oleje.
Přidáno: 21.12.2010