Bramborový stryk
Ingredience
5-6 větších brambor, 3 vejce, sůl, hladká mouka, švestky, cukr krupice, 2 lžíce sádla, kousek másla, moučkový cukr
Postup
Syrové brambory nastrouháme najemno a slijeme puštěnou vodu. Přidáme vejce, osolíme a promícháme. Postupně vmícháváme hladkou mouku, až vznikne řídké těsto. Na pekáč dáme sádlo, dáme do trouby rozehřát. Švestky vypeckujeme a pokrájíme na čtvrtky. Pekáč s horkým sádlem vyndáme z trouby, nalijeme těsto, rozetřeme po celé ploše a poklademe švestkami. Posypeme krupicovým cukrem a vrátíme do trouby. Pečeme při 190-200°C asi 40 minut, do zezlátnutí povrchu. Hotové pokropíme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem. Podáváme teplé.
Přidáno: 25.8.2008