Brambory s cibulkou
Ingredience
1 kg brambor, 1 lžíce másla, 200 g slaniny, 1 velká cibule, sůl, kmín, 200 ml smetany na vaření, 3-4 naťové cibulky
Postup
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a v osolené vodě s kmínem uvaříme.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme máslo, přidáme slaninu s cibulí a za častého míchání společně osmažíme dozlatova.
Uvařené brambory scedíme a přisypeme k osmažené cibuli se slaninou.
Přilijeme smetanu, promícháme a chvíli povaříme, než se smetana do brambor vsákne.
Naťové cibulky očistíme, bílou i zelenou část nakrájíme na tenká kolečka a přimícháme k bramborám.
Přidáno: 20.2.2015